Davet Mektubu; Yurtdışında yaşayan birinin kendi ülkesinden tanıdığı birini, yaşamış olduğu ülkeye davet eden, konsolosluğa hitaben yazılan bir yazıdır. Davet mektubunun içeriğinde, Davet edenin yurt dışındaki durumu, mesleği, adresi, gelecek olan davetlinin kalacağı süre, nerede kalacağı ne zaman döneceği, ziyaret sebebi gibi konular belirtilir.

Bize en çok sorulan sorulardan biride; Amcam, dayım, halam, teyzem, arkadaşım Vs. Bana davet mektubu gönderdi vize alamam garanti midir?

Öncelikle şunu belirtmem gerekir ki hiçbir davet mektubu vizeyi garanti etmez ancak geçerli bir seyahat sebebi oluşturur bu açıdan önemlidir. Kimi ülkeler gideceğiniz veya ziyaret edeceğiniz kişiden davetiye isteyebilir. Kimi ülkeler bunu istemez bu gideceğiniz ülkeye göre değişiklik gösterebilir.

Davet mektubu, gönderecek olan kişiden noter onaylı istenebileceği gibi sadece bir mektup olarak da istenebilir. Bir davet mektubunuzun olması size geçerli bir seyahat nedeni oluşturur. Davet mektubu konsolosluğa vermiş olduğunuz diğer evraklar ile birlikte değerlendirilir.

Elit Vize
Genellikle 1 dakika içerisinde yanıt verir.

Elit Vize
Merhaba, size nasıl yardımcı olabiliriz?
21:17
×
Whatsapp