Kanada da lise bitiren öğrenciler genellikle mesleki programlara yönelmek isterlerse iki yıllık kolejleri tercih etmektedirler. 2 yıllık eğitim alan öğrenciler daha hızlı mezun olup direkt iş hayatına başlamayı tercih edebiliyorlar. Kanada’daki kolejleri kısaca, mesleki ve dil eğitimi veren, diploma ve sertifika programları sunan eğitim kurumları olarak tanımlayabiliriz. Türkiye ‘de iki yıllık okullar çok prestijli görülmese de Kanada da durum farklıdır.

Bu kolejler Bir yıldan üç yıla kadar süren çeşitli meslek, diploma ve sertifika programları eğitimini verirler. Kolejler ve sundukları sertifika ve mesleki diploma programları oldukça yaygındır. Kanada’da iş hayatının pratikte gereksinimlerini karşılamak üzere farklı alanlarda eğitim veren kolejler büyük önem taşımaktadır; bunlar, son yıllarda Türkiye’de de birçok gencin tercihi. Öğrencinin eğitim durumuna göre bu programlar, lise ile üniversite arasında bir seçenek sunarken; yine 2 yıllık bir ön lisans programı bitiren öğrenci, kalan iki yılını da üniversitede tamamlayarak 4 yıllık derece alabiliyor. Bunun yanı sıra üniversite mezunu olup belirli bir alanda uzmanlaşıp farklı iş yapmak isteyen kişiler için de ayrıca uygun diploma ve sertifika programlarını bulmak mümkün.

Kolejler, kendi içlerinde belirli özellikleriyle “Üniversite Kolejleri”, “Kariyer Kolejleri” ve “Community Kolejler” olarak ayrılıyorlar.

Elit Vize
Genellikle 1 dakika içerisinde yanıt verir.

Elit Vize
Merhaba, size nasıl yardımcı olabiliriz?
21:17
×
Whatsapp